Overslaan en naar inhoud gaan

Webinar 3 juni: CNV en FNV over de nieuwe pensioenregeling

Gepubliceerd op:

De vakbonden (CNV en FNV) en werkgeversorganisaties hebben op hoofdlijnen afspraken gemaakt over de nieuwe pensioenregeling van BPL Pensioen. Op maandag 3 juni organiseren vakbonden FNV en CNV hierover een webinar.

Veel antwoorden

  • Wat verandert en wat blijft gelijk?
  • Voor wie en vanaf wanneer gelden de nieuwe regels?
  • Heb ik inspraak?

Deze en andere vragen beantwoorden CNV en FNV tijdens het webinar. Goed om te weten: het webinar van CNV en FNV is óók voor niet-leden!

[Meld u nu aan]

Zorg dat u erbij bent

  • Datum: 3 juni 2024
  • Tijd: 19.00 uur tot ongeveer 19.45 uur
  • Voor wie: iedereen die pensioen opbouwt of heeft opgebouwd bij BPL Pensioen. Dus ook als u geen lid bent van FNV of CNV
  • Aanmelden: het webinar is gratis, aanmelden doet u via deze link

Leden mogen in juni stemmen

Zoals gezegd, het zijn de vakbonden en de werkgeversorganisaties die op hoofdlijnen afspraken hebben gemaakt over een nieuwe pensioenregeling voor BPL pensioen. In juni mogen de leden van FNV en CNV stemmen over deze afspraken op hoofdlijnen. FNV en CNV organiseren dit webinar voor hun leden, zodat ze goed onderbouwd een stem kunnen uitbrengen. Ook niet-leden zijn welkom. BPL Pensioen organiseert na de zomer zelf ook nog een webinar. 

Ná het webinar

Begin juli hoort BPL Pensioen de uitkomst van de ledenstemming. Stemmen de leden van de vakbonden in? Dan plaatst BPL Pensioen het zogenaamde transitieplan zo snel mogelijk op de website. In het transitieplan staan de hoofdlijnen van de nieuwe pensioenregeling. Het bestuur van BPL pensioen werkt die hoofdlijnen verder uit. De bedoeling is om dat rond april 2025 af te hebben.