Overslaan en naar inhoud gaan

BPL Pensioen genomineerd voor Pensioen Pro Award

Gepubliceerd op:

Op 18 juni worden ze weer uitgereikt: de jaarlijkse Pensioen Pro Awards. Naast de hoofdprijs, het beste pensioenfonds van Nederland, zijn er nog zeven categorieën waarin een prijs valt te winnen. BPL Pensioen heeft een nominatie te pakken in de categorie ‘Beste pensioenfonds met meer dan € 5 miljard vermogen’.

Het waarom van de nominatie

Uit de zogenaamde CEM-benchmark blijkt dat wij goede beleggingsresultaten halen tegen relatief lage kosten. Zeker ten opzichte van vergelijkbare fondsen. Dat is best iets om trots op te zijn. Want lage kosten én hoge rendementen zijn uiteraard goed voor alle pensioenen. 

Het CEM-benchmarkonderzoek is een onafhankelijk, wereldwijd vergelijkingsonderzoek onder Nederlandse en internationale pensioenfondsen.

Duurzaam beleggen

BPL Pensioen belegt zoveel mogelijk maatschappelijk verantwoord. Wij vinden het belangrijk dat mensen van een goed pensioen kunnen genieten in een leefbare wereld. Daarom hechten we grote waarde aan duurzaam beleggen. We hebben in ons beleid twee speerpunten: klimaat en water. Bij alle beleggingen kijken we hoe we daar een positieve bijdrage aan kunnen leveren. Én hoe eventuele negatieve impact zoveel mogelijk beperkt kan worden.

Hoe verder

De andere genomineerden in deze categorie zijn Pensioenfonds PGB en Pensioenfonds PMT. Voor de hoofdprijs kunnen lezers van Pensioen Pro stemmen. Maar een vakjury kiest de winnaars. Op 18 juni vallen de beslissingen.