Overslaan en naar inhoud gaan

BPL Pensioen wint zilveren Pensioen Pro Award

Gepubliceerd op:

Op 18 juni 2024 werden de jaarlijkse Pensioen Pro Awards uitgereikt. BPL Pensioen was genomineerd in de categorie ‘Beste pensioenfonds met meer dan € 5 miljard vermogen’. BPL Pensioen werd gekozen als winnaar en kreeg de zilveren award. Daar zijn we uiteraard erg blij mee!

Waarom wij wonnen

Het CEM-benchmarkonderzoek is een onafhankelijk, wereldwijd vergelijkingsonderzoek onder Nederlandse en internationale pensioenfondsen. Uit de meest recente CEM-benchmark blijkt dat wij goede beleggingsresultaten halen tegen relatief lage kosten. Zeker ten opzichte van vergelijkbare fondsen. Dat is best iets om trots op te zijn. Want lage kosten én hoge rendementen zijn uiteraard goed voor alle pensioenen. Dat vond de jury van de Pensioen Pro Award ook. Zij spraken over deze prestatie als ‘een winnende combinatie in de pensioensector’.

Duurzaam beleggen

Daarnaast beleggen wij zoveel mogelijk maatschappelijk verantwoord. Wij vinden het belangrijk dat mensen van een goed pensioen kunnen genieten in een leefbare wereld. Daarom hechten we grote waarde aan duurzaam beleggen. We hebben in ons beleid twee speerpunten: klimaat en water. Bij alle beleggingen kijken we hoe we daar een positieve bijdrage aan kunnen leveren. Én hoe eventuele negatieve impact zoveel mogelijk beperkt kan worden.

De vakjury koos BPL Pensioen als winnaar

De andere genomineerden in onze categorie waren Pensioenfonds PGB en Pensioenfonds PMT. Een vakjury koos ons als winnaar.